Bon dia, avui és dilluns 1 de juny de 2020, i és Sant Justí, Sant Ignasi i Sant Flor. També és el dia mundial de les mares i pares.

L’ajuntament de Baix Pallars informa que avui comencen les obres d’arranjament de l’enfonsament de la carretera a Peramea. Inicialment no hi ha previstos talls a la carretera, però no es descarta que n’hi hagi algun de manera puntual.

Demà, dia 2, les oficines de l’ajuntament de la Guingueta d’Àneu obriran al públic. I ho seguiran fent cada dimarts i dimecres, de 8h del matí a 14h de la tarda. Recordeu que, per poder ser atesos, s’haurà de demanar cita prèvia al telèfon 973 626 067, de 8h del matí a 15h de la tarda.

Divendres passat van reobrir els aparcaments del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al 50% de la seva capacitat habitual. Els punts d’informació del parc estaran operatius a partir d’avui, tot i que a porta tancada. Els tres controls d’accés, tant els de Cavallers i la Palanca de la Molina com el de Prat de Pierró, seguiran tancats. De moment el servei de taxis no entrarà en funcionament.

L’associació Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya acusa el departament d’Agricultura de deixar de banda el control d’espècies salvatges, i demana que tiri endavant la llei de la caça. Demana també al departament que faci estudis de la situació actual d’aquestes espècies “per poder dissenyar una estratègia efectiva i precisa a cada territori”. També consideren que els agents rurals no tenen prou efectius ni tenen el perfil adequat per controlar les infraccions o encarregar-se de separar caça esportiva de caça professional.

La federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Bages i el Moianés rebutja també l’Agència de la Natura, i assegura que s’està menystenint el territori. Afegeix, a més, que tal com està plantejada, n’hi hauria prou unificant criteris i processos entre els Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Categories: Noticies

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.