Avui és Sant Bonifaci, Sant Sanç i Santa Zenaida. També és el Dia Mundial del Medi Ambient i el Dia Internacional de la Lluita contra la Pesca Il·legal, No Declarada i No Reglamentada. Com que el cap de setmana no hi serem, us anunciem també que diumenge dia 7 és el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària.


L’ajuntament de la Guingueta d’Àneu informa a tot el veïnat que hi haurà Ple amb caràcter  ordinari el proper dilluns 8 de juny a les 9 del matí a l’edifici del Ventador de La Guingueta d’Àneu

PER ASSISTIR AL PLE, S’HAURÀ DE PORTAR MASCARETA I MANTENIR LA DISTÀNCIA DE SEGURETAT!


L’ajuntament de Sort recorda a la població en general i als establiments d’hostaleria i restauració en particular l’obligatorietat de respectar les normes vigents en matèria d’aforament màxim, ús de mascareta i distàncies de seguretat interpersonals.

L’incompliment d’aquestes mesures comportarà sancions per no respectar la salut pública.

les normes vigents

distàncies-seguretat.jfif


El Departament d’educació, juntament amb la resta d’administracions, està buscant espais nous, públics o privats, per a convertir-los en extensions dels centres educatius, per tal de poder mantenir la separació adequada entre alumnes. Per establir la necessitat, els centres hauran de comunicar durant aquest mes de juny la capacitat pròpia  de que disposen, tenint en compte gimnasos o aules d’acollida, per exemple. Ara com ara, assegura, l’espai necessari per cada alumne és de 4 metres quadrats. Tot i que és probable que aquesta xifra variï d’aquí al setembre, és amb la que s’ha de treballar, de moment.


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a licitació la redacció del projecte per a la implantació de barreres antiallaus a la C-28 a Alt Àneu. A l’alçada del salt d’aigua de Comials o cascada del Gerber. La redacció del projecte es licita per un import de 38.000 euros i un termini de cinc mesos. Es preveu que aquesta actuació de seguretat viària, que ha de cobrir uns 100 metres del marge de la carretera, comporti una inversió de 300.000 euros.


EL Govern espanyol va fer ahir marxa enrere sobre el que havia dit abans d’ahir, i va anunciar que obrirà l’accés al turisme estranger el dia 1 de juliol. El Ministeri d’Exteriors fa diferències entre l’aixecament dels controls fronterers, el 22 de juny, i la reobertura total de fronteres, l’1 de juliol.


La Generalitat de Catalunya ha aprovat una rebaixa del 30% en les matrícules de grau i màster a les universitats públiques de Catalunya. Aquest descompte s’aplicarà ja als estudis que s’inicien aquest setembre.

El mateix decret contempla també descomptes per a estudiants amb rendes més baixes.


L’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) calcula que en acabar el 2020 el sector musical haurà perdut uns 110 milions d’euros, s’hauran suspès uns 10.037 esdeveniments i hi haurà 40.280 treballadors aturats o amb un erto.


El Consell d’alcaldes de l’Alt Urgell assegura que no s’han adherit al manifest presentat dimecres al port del cantó per part del consell comarcal del Pallars Sobirà i Boscat, en que es demana l’ajornament de l’aprovació, per part del parlament , de la creació de l’Agència catalana de la natura. Aclareix que, de moment, no s’han posicionat ni a favor ni en contra de la proposició de llei, tot i que sí que demanen més informació i participació per a posicionar-se.

De fet, segons la presidenta de l’ens, Rosa Fàbrega, abans del manifest del port del cantó, el Consell d’alcaldes de l’Alt Urgell ja havia fet públic un manifest propi on, tot i no rebutjar la creació de l’agència, demanen que es pugui fer una lectura més detallada del text “amb i des dels municipis i comarques on l’Agència tindrà més repercussió”.

Categories: Noticies

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.