Bon dia, avui és dimecres, 3 de juny, i és Sant Carles Luanga, Sant Justí i Santa Oliva, i és el Dia mundial de la bicicleta


L’ajuntament d’alt Àneu informa que la setmana vinent hi haurà canvis en algunes freqüències de televisió, motiu pel qual recorda:

Als habitatges unifamiliars: que hauran de resintonitzar els televisors per poder veure els canals en la nova freqüència.

A les comunitats de veïns: que serà necessària la intervenció d’un antenista, per a la qual el Govern espanyol ha obert una línia d’ajuts. a l’arxiu  adjunt, hi ha informació sobre els canvis de canal que hauran de portar-se a terme.

Catalunya_setmana 24.pdf


L’ajuntament de Baix Pallars, dintre de la Setmana dels Geoparcs Europeus virtual titulada: “Les plantes, entre el subsòl i les persones”, ha presentat un taller amb la tècnica d’estampació ecoprint, proposada per “Akarona Sabons Naturals”, empresa col•laboradora del Geoparc.

Trobareu l’enllaç al nostre web.

https://www.youtube.com/watch?v=bd4diMRwAnc&t


L’Ajuntament de Sort ha obert la convocatòria de la borsa de treball per atendre necessitats a la piscina municipal, per aquest estiu. El termini acaba el dia 16 de juny.

Trobareu l’enllaç amb tota la informació al nostre web.

https://sort.cat/contractacio-de-personal-piscina-municipal/


Prop de la meitat del Parc Natural de l’Alt Pirineu, posa sobre la taula l’opció de deixar de formar-ne part. Dotze ajuntaments i EMD del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell propietaris de terrenys al Parc Natural de l’Alt Pirineu denuncien que s’han quedat sense ajuts de Territori.

Aquests ajuts es destinen a projectes per a la gestió dels boscos, conservació de la ramaderia, cura del medi ambient, viabilitat econòmica o social, etcètera.

En concret, es tracta dels ajuntaments de Farrera, Soriguera, Rialp, la Vall de Cardós i Tírvia, les Entitats Municipals Descentralitzades de Baiasca, Sorpe, Ainet de Besan, Arestui, Montenartró, i les també Entitats Municipals Descentralitzades de Civís i de la Vila i Vall de Castellbò, a l’Alt Urgell, han denunciat que no han rebut l’ajut destinat als espais naturals, hàbitats i espècies que havien demanat. Asseguren que això posa en dubte els avantatges de formar part del Parc.


La Generalitat acceptarà demandes d’ajut per a pagar el lloguer només fins avui.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha comunicat que fins avui encara es poden sol·licitar ajuts al lloguer per la crisi del covid-19. El motiu d’aquesta suspensió és que l’entrada de sol·licituds ha estat massiva, i la falta de fons que s’havia demanat al govern espanyol fa que no es pugui assolir la quantitat total que es pretenia. Recordem que aquests ajuts es concediran per ordre d’entrada, sempre que acompleixin tots els requisits. Fins ara el departament ha rebut 14395 peticions.


El Col·lectiu d’Afectades i Afectats Persistents per la covid-19 asseguren que, a causa dels efectes aparentment lleus de la malaltia sobre ells, el sistema sanitari els està menystenint, fins al punt de donar-los d’alta sense cap exploració, basant-se només en un resultat negatiu de la prova PCR, que no és sempre fiable, i menys en pacients que arrosseguen la malaltia 6 setmanes o més, com és el cas.

A més, asseguren que als CAP se’ls fa esperar a fora, se’ls atén últims, o se’ls nega l’atenció per qüestions no relacionades amb el covid-19

Categories: Noticies

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.