Recull d'opinions del Pallars sobre la situació actual

A Tampanadaradio.com hem recollit algunes mostres del debat que s’està generant al carrer sobre el confinament. Creiem que es bo i necessari. Hi ha qui aprova i defensa les mesures que se’ns imposen i hi ha qui se les qüestiona. Com sempre, si vols dir la teva i que t’escoltin, entra a tampanadaradio.com/contacte

Aquestes són les preguntes que hem plantejat:

Quina opinió et mereixen les mesures de seguretat i sanitàries aplicades a tot l’Estat espanyol i com afecten el teu dia a dia com a habitant d’una comarca rural i de muntanya?

Com veus l’aplicació del confinament al Pallars Sobirà?

Què en penses dels grups de vigilància ciutadana de balcó organitzats a través de les xarxes? Són útils i/o necessaris? Tan a Barcelona (16.000hab/km2) com a Tírvia (1,2hab/km2)?

Creus que s’haurien de fer distincions entre zones urbanes sobrepoblades i zones rurals amb poca densitat de població?

Quines mesures diferenciades aconsellaries que es prenguessin per les comarques i municipis rurals?

I les respostes que hem obtingut les podeu escoltar aquí 

Si no pots escoltar els àudios posa’t en contacte

Han intervingut: 

Boi Sagarra, Vicky Swolf, Joan Garriga, Josep Rosell, Marta Naharro, Sara Orgué, 

I la resposta que ens ha enviat per escrit la Victoria Vilalta, ramadera de València d’Àneu, i que compartim aquí: 

Penso que s’han aplicat tard i en alguns llocs no han sigut prou dràstiques (Madrid i Barcelona s’ haurien d’haver blindat de seguida al igual k es va fer amb Igualada), només feia falta veure la quantitat de cotxes provinents de Madrid cap a la Vall d’Aran i de Barcelona cap a Cerdanya.

D’altra banda penso que s’haurien de fer excepcions amb el confinament igual k sha fet amb altres països,poder sortir a passejar una estona prenent totes les mesures de seguretat i higiene hauria d estar permès, sobretot pel nens, els grans oblidats d’aquesta història,ells estan tancats x culpa nostra,pk els humans adults ens estem carregant el seu futur planeta i sempre hi surten perdent.

Tot i així tb crec k com k no som un país civilitzat (en la seva gran majoria) i el k més es porta és l’egoisme i l’egocentrisme no se si tothom seria capaç de respectar aquesta treva.

Una mica el k he contestat abans,es podrien fer excepcions xk no es el mateix sortir a passejar a Barcelona k a València d’Àneu on es molt probable k no et trobis a ningú i si tel trobes superes de llarg ka distancia de seguretat.

Evidentment,tenim moltes dificultats i entrebancs en molts aspectes xo tenim la sort de disposar d un enorme espai natural,el virus no està a l aire i si surts a ka natura no hi ha el perill de  contaminar res xk no toques res,crec k es mes arriscat anar a comprar ql super on tothom ho toca tot k fer un passeig pel bosc

Nomes recomanaria k si la gent vol sortir a passejar ho faci sol o amb els membres amb qui conviu,amb això no hi hauria d haver problema.

Redacció, locució i muntatge: 

Joel Baró, Xavi Serra i Riki Castellarnau.

Categories: Noticies

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.