Méteo

A Esterri d’Àneu serà un dia ennuvolat, i podria arribar a ploure una mica cap a la tarda vespre. Això sí, poc vent i temperatures que poden arribar als 20 graus.

A les valls de Cardós hi tenim la mateixa situació, núvols tot el dia, pot arribar a plovisquejar al vespre, temperatures de fins a 20 graus i poc o gens de vent.

El mateix a Sort, tot i que en aquest cas no s’hi espera pluja en cap moment.

A la part sud de la comarca, en canvi, correrà airet tot el dia, no hi haurà pluja i fins i tot podria ser que al matí encara s’hi vegi el Sol, tot i que cap al migdia ja quedarà tapat com la resta.


Ja estem en Fase 2

A partir d’avui totes les residències d’avis de l’alt Pirineu i Aran podran rebre visites d’un familiar de cada pacient, un cop a la setmana, i sempre la mateixa persona.

S’eliminen les franges horàries per sortir a passejar o fer esport, excepte per col·lectius vulnerables com la gent més gran de 70 anys i persones dependents.

Es poden reunir més de 15 persones, dins i fors dels domicilis. Cosa que implica que es podrà passejar o fer esport en grup.

El turisme actiu, que ja podia obrir des del passat dia 11 per a grups de fins a 10 persones, veu ampliat aquest nombre ara a 20. Tot i que s’ha de tenir en compte que el govern espanyol deixa en mans del català la implementació de les mesures de seguretat, i el català encara no ha redactat la normativa.

Semblant el que passa a les platges, on s’hi podrà accedir en grups de fins a 15 persones, però són els ajuntaments els qui han de decidir com aplicar les mesures de seguretat.

Les piscines podran obrir amb un terç de l’aforament.

Podran obrir els parcs naturals, tot i que a un quart de la seva capacitat.

Es poden celebrar casaments amb 100 persones com a màxim a l’aire lliure o 50 en interiors.

Als enterraments hi podran accedir fins a 25 persones a l’aire lliure o 15 en interiors.

Els restaurants podran acollir un 40% del seu aforament.

Cinemes i teatres un terç de la seva capacitat.

En recintes oberts es podran celebrar espectacles de fins a 400 persones, i de fins a 50 si és en espais tancats, mantenint sempre, això sí, totes les mesures de seguretat.

Es podran visitar monuments i sales d’exposicions.

Els llocs de culte podran acollir el 50% de la seva capacitat.


El 18 de Març es va aprovar que les persones que tinguessin receptes cròniques caducades podrien seguir disposant dels medicaments a les farmàcies sense problemes. Ara, però, s’hauran de tenir aquestes receptes actualitzades. Tot i així, no farà falta anar al CAP en tots els casos, ja que es podrà renovar per telèfon i a la farmàcia només ens demanaran la tarja sanitària.


Les autoescoles del Pirineu de Lleida han decidit que no obriran tot i poder-ho fer per la falta d’examinadors. Es queixen que 2 dels 7 examinadors de la província de Lleida els han destinat a cobrir baixes en llocs administratius, i 2 més no es poden reincorporar per seguretat sanitària. Per tant, hi ha 3 examinadors per tota la província.


El departament d’agricultura de la Generalitat de Catalunya vol potenciar el valor social de la caça. Considera que la caça és una eina de gestió que va més enllà de l’esport o l’oci. Així mateix, es treballarà per unificar criteris de cara a la interpretació de les infraccions.


Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, assegura que estan atents a l’evoució del covid-19 a l’argentina, on ara s’apropa l’hivern. També assegura que s’està treballant per fer el manteniment de les estacions d’esquí i per pactar mesures de seguretat comunes a nivell europeu.

D’altra banda, Font assegura que es continua treballant en la candidatura dels jocs olímpics d’hivern del 2030.

Categories: Noticies

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.