Notícies

L’ajuntament de Rialp ha comunicat que, davant les restriccions actuals aplicables a la celebració d’actes, l’aplec de la mare de Déu de la muntanya que s’havia de celebrar aquest proper diumenge queda ajornat fins a nou avís.


L’ajuntament de Lladorre comunica la finalització de les obres d’urgència que s’estaven duent a terme a la carretera d’accés a Lleret. Queda restablert el tràfic amb totes les garanties.


El Departament de Salut va proposar ahir que la regió sanitària de Lleida no passi encara a la fase 2 el proper dilluns.

Tampoc passarien de fase les regions de Barcelona, metropolitana nord i metropolitana sud, però en aquest cas, Salut ha demanat d’unificar les tres regions, de manera que els seus habitants s’hi podrien desplaçar lliurement. En canvi, de moment, el departament no s’ha plantejat unificar totes aquelles regions de Catalunya que comparteixen ja la fase 2.


La UNESCO ha acceptat la candidatura per a convertir les baixades de rais en patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aquesta proposta la van presentar conjuntament associacions de raiers de tota Europa, incloses la de la pobla de Segur i la del coll de Nargó.


La propera tardor començarà l’obra per construir una nova rotonda a Tremp, al davant de la benzinera Repsol, a l’avinguda Pirineus.


Andorra preveu permetre l’accés sense restriccions de turistes a partir de l’1 de Juny. Per tant, es podrà entrar al país sense haver de passar quarantena. Ara bé, de tornada, de moment, estaríem obligats a passar 14 dies aïllats a casa.


El col·legi d’enginyers de Forests assegura que l’agència de Patrimoni Natural, tal com està plantejada, no servirà pel que hauria de servir i a més provoca confrontació. Tanmateix, valoren positivament la creació d’aquesta agència, tot i que diuen que hauria de ser més integradora i global, i que hauria de ser capaç de treballar conjuntament amb la resta de departaments. Afirmen també que hauria de servir per garantir més recursos per a la conservació del medi ambient.

Mentrestant, recordem, el Consell d’alcaldes del Pallars Sobirà, tot i que no de manera unànime, rebutja que es tiri endavant amb l’agència tal com està plantejada, i manté que el pla afecta el 91% del territori del Sobirà sense que s’hagi preguntat els seus habitants.


El Govern Espanyol eliminarà la quarantena per als turistes a partir de l’1 de juliol, per tal d’impulsar la tornada dels visitants estrangers. Recordem que fins ara qualsevol turista que volgués entrar a l’estat espanyol havia de fer una quarantena de 14 dies, i que el govern francès, com a resposta, de tota la zona schengen només imposa quarantena als turistes de l’estat espanyol.

Categories: Noticies

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.