Bon dia, avui és dijous, 28 de maig, i és Sant Germà i Sant Emili, també és el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, el Dia Internacional del Joc, i el Dia de la Nutrició. També hem de dir que, aquesta setmana, del 25 al 28 de maig, és la setmana Internacional de Solidaritat amb els Pobles dels Territoris No Autònoms. L’ONU defineix un territori no autònom com un territori el poble del qual “no ha aconseguit encara la plenitud del govern propi”. Hem d’assenyalar que al llistat de l’ONU de territoris que compleixen amb aquesta definició hi ha, per exemple, Gibraltar, però no Catalunya.


Repassem els comunicats del municipis

L’ajuntament de Llavorsí anuncia que ja ha obert les inscripcions per al casal d’estiu 2020, per a infants que aquest any hagin fet de 3 a 12 anys. Hi ha inscripcions d’una setmana, 15 dies, un mes o dos mesos, amb descomptes més alts com més llarga sigui la inscripció. A més, els infants inscrits per un mes o més tindran un abonament gratuït per a les piscines municipals.

BUTLLETA INSCRIPCIÓ LLAVORSI 2020.pdf

També l’ajuntament de Llavorsí ha fet públic un anunci per oferir feina de: socorrista, monitor/a de casal, auxiliar per al CAP, treballar a l’oficina de turisme i per gestionar el bar de les piscines. Podeu enviar el currículum fins al 7 de juny.

ajuntament@llavorsi.ddl.net

Trobareu els enllaços per les inscripcions al casal i per a enviar el currículum a l’infopallars d’avui al nostre web.


L’ajuntament de Lladorre, el de Vall Cardós, el de Baix Pallars i el de Sort van compartir ahir, a través dels seus e-bandos, el decret de dol a tota Catalunya declarat pel Govern de la Generalitat amb motiu de la pandèmia originada pel covid-19. El dol durarà fins al 5 de juny, i durant aquest temps les banderes onejaran a mig pal en els edificis de la Generalitat i en les corporacions públiques.

Tots aquests ajuntaments, a través del mateix comunicat, se sumen al dol.


L’ajuntament de Baix Pallars comunica que està reparant la fuita d’aigua que hi ha sota la plaça mercadal de Gerri de la Sal i que ocasionava problemes a la carretera. El pas quedarà restringit durant uns dies.


Algunes notícies de caire més global.

L’ARCA, Associació d’iniciatives rurals de Catalunya, reclama aturar la llei de l’agència catalana de la natura. Una entitat més que considera que no s’ha comptat prou amb la participació dels territoris i que aquesta falta de consens ha generat controvèrsies i confrontaments. L’ens afirma que si es vol que l’òrgan no sigui merament informatiu, hi ha d’haver representativitat de les 4 diputacions i de les entitats locals.


L’Associació Catalana de Municipis (ACM) oferirà a partir de la propera setmana un nou programa formatiu amb amb les diputacions, on s’abordaran l’adequació de les llicències turístiques i d’espais públics al desconfinament, mesures tributàries de reacció a la pandèmia de covid-19, com ha afectat a la contractació pública i modificacions futures del sector de l’habitatge. Les places seran limitades.


El departament d’agricultura engega un procés participatiu per plantejar les prioritats i necessitats de tots els territoris respecte de l’alimentació. S’hi podrà participar en línia, enviant propostes i participant als debats de la segona quinzena de juny i durant el setembre i l’octubre, quan també n’hi haurà de presencials repartides per tot el territori. Es poden enviar propostes fins al 10 de juny.

L’objectiu és tractar temes com l’emergència climàtica, la sobirania alimentaria, l’alimentació saludable o la connexió del món rural i l’urbà.

https://participa.gencat.cat/processes/estrategiaalimentacio


Caixabank ha concedit més de 252 milions d’euros en crèdits al sector hoteler català durant el primer quadrimestre de 2020. En gran part, aquesta xifra s’ha assolit per a fer front als problemes causats per la pandèmia del covid-19. A tot l’estat l’augment ha estat d’un 48% respecte del mateix període de l’any passat.

Categories: Noticies

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.