Avui és divendres, 29 de maig, i és Sant Just. També és el dia internacional del personal de pau de les nacions unides i el dia mundial de la salut digestiva. Com que el cap de setmana no hi serem, us recordem que demà dissabte és el dia mundial de l’esclerosi múltiple i el dia mundial del suc. I diumenge és el dia mundial sense tabac.


 

Comencem repassant els comunicats dels ajuntaments:

L’ajuntament de Sort ha comunicat a tothom que el poliesportiu els Til·lers torna a obrir les seves portes, tot i que de moment amb determinades condicions:

-Només es podrà accedir al poliesportiu amb cita prèvia, que s’ha de demanar a través d’un formulari de l’ajuntament de Sort. 

-S’ha de respectar sempre la distància de 2 metres entre usuaris.

-Només es permeten esports individuals o en parella.

-No s’ofereix cap mena de material esportiu, cadascú s’ha de portar el seu.

-Només es pot estar al poliesportiu durant el torn sol·licitat.

-Es demana puntualitat i rigor per l’accés i sortida del Poliesportiu.

-Vestuaris i dutxes queden fora de servei, excepte per a usuaris amb necessitats especials.

-La zona del rocòdrom es manté fora de servei.

https://sort.cat/reobertura-poliesportiu/


L’ajuntament de Rialp ha posat a disposició dels usuaris un seguit de cartells informatius sobre mesures d’higiene i prevenció per a col·locar als llocs de treball o establiments. 

cartells.pdf


L’ajuntament de Baix Pallars anima els seus habitants a contestar una enquesta què ha de servir per valorar i treballar en alguns temes que afecten a tots els veïns. 

https://forms.gle/Gh4dgj7zyE9FhVNx6


 

L’ajuntament d’Alt Àneu ha fet saber que a partir d’aquest dilluns obrirà al públic de dilluns a divendres de 10h a 14h, sempre respectant les normes sobre distàncies i l’ús de la mascareta.


Hem de lamentar la defunció del senyor Antoni Cadirat Goset, anomenat Ton de la Solita. La cerimònia d’acomiadament serà avui a les 12:30 al cementiri municipal de Rialp. L’ajuntament ha expressat el seu condol als familiars.


Recordem que tots els enllaços als que fem referencia els podeu trobar l’apartat InfoPallars del nostre web, tampanadaradio.com.


 

Algunes notícies més globals

El govern espanyol vol crear, a partir del 22 de juny, corredors segurs entre zones que estiguin en la fase 3. Això, amb la finalitat que hi hagi moviment turístic. I de cara a juliol, tot i que sense concretar dates, es podrà deixar entrar turistes estrangers, tot i que seguint l’evolució del covid-19 per actualitzar les mesures de seguretat.


El Departament de Salut confirma que no es demanarà l’entrada de la regió sanitària de Lleida a la fase 2, a causa del rebrot que hi ha hagut. Hem de tenir en compte que aquest rebrot es dona, en part, perquè quatre persones que ja eren positius confirmats de coronavirus van assistir a una festa d’aniversari de 20 persones. Salut aprofita per recordar a la ciutadania que no ens hem de relaxar quan sortim de casa com ho hem fet aquest darrer cap de setmana.


Alguns refugis de la Federació d’Entitats excursionistes de Catalunya ja ha començat a obrir o ho faran aquest cap de setmana. D’altres, però, trigaran una mica més. És el cas dels del Pallars Sobirà. En aquest cas el primer serà el de Certascan, a partir del 15 de juny, seguit del de vallferrera, el 20 del mateix mes.


Josep Bargalló, conseller d’educació, assegura que al juliol tindran preparada la reorganització dels espais escolars de cara al curs vinent, i que per tant, serà aleshores quan podran determinar quants mestres faran falta. També explica que la ràtio de 12 o 15 alumnes per classe, es calcula tenint en compte la superfície mitja de les aules, i que per tant, en aules més petites hauran de ser menys, i en aules més grans podran ser més. Bargalló assegura que s’ha ajudat a 33.000 famílies de les 55.000 que tenien problemes de connexió.


Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya demana que es limiti l’abast de l’Agència Catalana de la Natura. Reivindica també que es redacti parlant amb el territori i es queixa que tal com està pensada crearà més conflicte de competències entre els departaments d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació i el de territori i sostenibilitat. Preocupa especialment el silenci del d’agricultura, ramaderia, pesca i alimentació.


En la mateixa línia, la Diputació de Lleida ha demanat també que s’aturi la creació d’aquesta agència. La moció demana al govern que “garanteixi els consens en la proposta final” i que creï “mecanismes de dinamització i progrés rural, assegurant els recursos per a la seva gestió”.

Categories: Noticies

0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà.